Arı Sokmaları

Ülkemizde gerçekleşen anafilaksi vakalarının %5’i arı sokmalarından kaynaklanıyor.🐝
Arı sokmalarını önlemek için alabileceğiniz bir dizi basit önlem söz konusu;
🔺Çiçek kokulu parfüm, deodorant, losyon, krem kullanmaktan kaçının.
🔺Canlı renkli ve çiçek baskılı kıyafetler giymekten kaçının.
🔺Dış mekanlarda elinizde yiyecek bulundurmayın. Meyve, tatlı yiyecek ve içecekler arıları daha çok çeker.
🔺Çiçekli arazilerde yalın ayak yürümeyin, yanlışlıkla bir arının üzerine basabilirsiniz.
🔺Bol kıyafetler giymekten kaçının. İçinize yanlışlıkla girecek bir arı, çıkış yolunu bulamayınca derinize yönelecektir.
🔺Yanınıza yaklaşan bir arı olursa sakinliğinizi korumaya çalışın. Onu itmeye veya ona vurmaya çalışırsanız kendisini tehlikede hisseden arının sizi sokmaya çalışması daha muhtemeldir.
🔺Çöp kutularınızı her zaman ağzı kapalı tutun, sık sık içini temizleyip kokudan arındırın.
🔺Evinizin pencere ve balkon kapılarına sineklik taktırın.
🔺Aracınızın camları kapalı şekilde seyahat edin. 🔺Alerjik bir bünyeniz ve anafilaksi geçmişiniz varsa doktorunuza danışarak yanınızda adrenalin oto-enjektör taşıyın.
#alerji #anafilaksi #böcekısırığı #arısokması #epipen #adrenalin #AlerjiileYaşamPlatformu #AlerjiileYaşamDerneği