Besin Alerjisinde Karamel içeren Gıdalar Konusu

Karamel rengi genellikle mısır şurubundan, bazense patates, buğday veya diğer karbonhidrat kaynaklarından elde edilir. Nadiren de olsa karamel üretiminde laktoz (süt şekeri) kullanılır.
Maalesef karamelin hangi kaynaktan elde edildiği hazır gıdaların içerik etiketinde belirtilmemektedir. Bu nedenle besin alerjisi olanların karamel içeren gıdalar konusunda dikkatli olması gerekir⚠️
Kaynak: godairyfree.org
#alerji #besinalerjisi #gıdaalerjisi #karamel #sütalerjisi #ineksütüalerjisi #AlerjiileYaşamPlatformu #AlerjiileYaşamDerneği #alerjikbebek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.