ALERJİ İLE YAŞAM DERNEĞİ HAKKINDA

Aralık 2014’te sosyal medya üzerinden birbirine ulaşan alerjik çocuk aileleri, kısa süre içerisinde binlerce kişinin alerji ile yaşama dair bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir platform oluşturdu. Sosyal medya üzerinden başlayan bu örgütlenme, alerji hakkında toplumda farkındalık yaratmak ve alerjik çocukların yaşam kalitesini arttırmak adına resmi bir dernek çatısı altında faaliyet gösterme kararı aldı.

Böylece 16 alerjik çocuk sahibi aile bir araya gelerek Türkiye’nin ilk ve tek Alerji hastaları derneği olan Alerji ile Yaşam Derneği’ni kurdu.

Mart 2016’da kurulan derneğimizin amacı; Alerji gibi yaygın ve özellikle çocuklarımızın sağlığını, günlük yaşantısını olumsuz etkileyen bir hastalık konusunda doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve toplumda farkındalık yaratmaktır. Kuruluşundan bu yana geçen kısa süre zarfında, derneğimiz 40.000 alerjik çocuk sahibi aileye ulaşmıştır.

MİSYONUMUZ

• Başta çocuklar olmak üzere her türlü alerji ve alerji kökenli hastalık sahibi kişilere destek olmak,
  • Toplumu bu hastalıklar konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek,
  • Alerji hastalarının teşhis ve tedavi imkanlarını geliştirmek ve hastaların günlük yaşam kalitelerini arttırmak için ilgili özel ve kamu kuruluşları ile işbirliği yapmak,
  • Alerji kökenli hastalıklar kapsamında yürütülen klinik çalışmalara destek vermek,
  • Üyelerini alerjik hastalıklar hakkındaki gelişmelerden haberdar etmek,
  • Üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri geliştirmek ve üyelerinin haklarını korumak,
  • Alerji hastalarının ihtiyaç ve önerilerini ilgili kurumlara iletmek ve takip etmek,,
  • Üyelerine psiko-sosyal destek sağlamak,
  • Aynı amaçla kurulmuş uluslararası platformlara katılarak ülkemizi temsil etmek.

VİZYONUMUZ

Alerji kökenli hastalıkların tedavisi bulununcaya kadar bu hastalık ile yaşayan bireylerin ve ailelerinin uluslararası insan hakları çerçevesinde sağlık, eğitim ve sosyal alanlarda fırsat eşitliğine sahip olduğu bir Türkiye inşa etmek.

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ…

Toplumumuzda basit bir hapşırık veya kaşıntıdan ibaret olduğu zannedilen Alerji’nin aslında kimi bireyler için hem fiziksel hem de sosyal hayatı oldukça olumsuz şekilde etkilediğini göstermek, anlatmak henüz kendilerini ifade edemeyen çocuklarımız adına biz ailelerine düşmektedir. Ancak bu çocuklar için daha sağlıklı ve daha güvenli bir yaşam ortamı yaratmak sadece evde ailesinin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Bu amaçla derneğimiz, hem hastalara ulaşarak almaları gereken önlemler konusunda yardımcı olmakta, hem hekim desteği ile bilgilendirme seminerleri yapmakta, hem de toplumun bilinçlenmesi için farkındalık projelerine imza atmaktadır.

Alerji vücudun birçok sistemini etkilediği için üyelerimiz arasında besin alerjisi nedeni ile çok kısıtlı beslenmeye sahip ve gelişim geriliği yaşayan, ilaç alerjisi nedeni ile en basit grip ilaçlarını dahi kullanamayan, alerjik rinit nedeni ile ciddi uyku bozuklukları çeken, astım kaynaklı solunum sıkıntısı yaşayan çocuklar mevcuttur. Çocuklarımız deri, solunum ve sindirim sisteminde oluşan hasar oranı doğrultusunda Özür Oranları Cetveli’ne tabii olarak Engelli Raporu alabilmektedir.