Yayınlarımız

Bu Kitabın Hikâyesi

Türkiye’deki ilk ve tek alerji hastaları derneği olarak Atopik Dermatit de dahil olmak üzere tüm alerji kökenli hastalıklar için farkındalık yaratmaya çalışmaktayız.

Sanofi tarafından Atopik Dermatit konusunda tüm dünyadaki sivil toplum kuruluşlarının katılımına açılan «Değişim Elçileri» isimli yarışmayı 2022 yılında kazanarak uzun zamandır hayalini kurduğumuz bu çocuk kitabını hayata geçirme fırsatı yakaladık.

Kırmızı Top Topik kitabı ile öncelikle çocukların, insanların çeşitliliğini ve farklılığını keşfetmesini amaçlıyoruz. Bu kitap yeni tanı konmuş çocukların, arkadaşlarının ve varsa kardeşlerinin Atopik Dermatit hastalığı hakkındaki temel bilgileri öğrenmelerine yardımcı olacaktır. Ebeveynler ve eğitmenler; doktor tavsiyelerine uymanın, ilaçları düzenli kullanmanın, kaşıntıyı yatıştırmak için sakin kalmanın, ayrıca rutin banyo, nemlendirme gibi bir bakım planının neden önemli olduğunu çocuklara anlatmak için etkili bir iletişim aracı olarak kitabımızdan faydalanabilirler. Ayrıca bu kitap, çocukların tanıdan sonraki duygusal durumlarını anlamalarına ve çevreleriyle paylaşmalarına yardımcı olmak için iyi bir araç olacaktır.

Çocukların keyifle okuyacağını umut ettiğimiz bu kitabı Sanofi’nin koşulsuz katkılarıyla sizlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kitabımızı yayına hazırlarken farklı aşamalarında emeği geçen danışmanlarımıza, Atopik Dermatit hastası çocuklara, ailelerine ve sağlık iletişimi ajansımız Pitstop’a çok teşekkür ederiz.

Alerji ile Yaşam Derneği

Danışmanlarımız

Doç. Dr. Pınar Uysal

Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı

Doç. Dr. Andaç Salman

Dermatoloji Uzmanı

Sırma Gürleyen Eşitmez

Klinik Psikolog

Yetişkinlere not

Bu kitap çocuklarda Atopik Dermatit hastalığı hakkında farkındalık yaratabilmek için tasarlanmıştır. Özellikle 5 yaş üzeri çocukları hedefleyen kitabımız, okul öncesi çocuklara da yetişkinler tarafından okunabilir. Lütfen çocuğunuzun bireysel gelişimini de göz önünde bulundurarak, gerekirse ona kitabı okumasında ve anlamasında yardımcı olunuz.

Çocuklar kitabı okuyarak ve bu konu hakkında arkadaşları ve aileleri ile sohbet ederek hem hastalık yönetimi ile ilgili becerilerini geliştirebilir hem de çevreleriyle daha etkili iletişim kurabilirler. Kitapta yer alan bilgilerin, Atopik Dermatit ile yaşayan çocukların tedaviye uyumunu artıracağına inanıyoruz. Ada ve Arda ile bir duygudaşlık kurduklarında çocuklar kendilerini daha az yalnız hissedecek, duygularını ve düşüncelerini çevreleriyle daha kolay paylaşacaklardır.

Kitabımızdan en yüksek faydayı görmek için doktorunuzun önerdiklerini ara vermeksizin uygulamanız gerektiğini unutmayınız.

Atopik Dermatit hakkında bu kitapta yer alan bilgiler danışma kurulumuz tarafından bilgilendirme amaçlı olarak hazırlanmıştır. Kesin tanı ve tedavi için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Atopik Dermatit hakkında daha fazla bilgi almak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Sen de Atopik Dermatit ile yaşıyorsan ve kitaptaki kontrol listesine eklemek istediğin başka tedbirler varsa lütfen bize buradan yazarak ilet.

KVKK Bildirimi